Min erfaring og min baggrund

Jeg havde givet op, sundhedssektoren havde givet op.
Alt håb kan føles ude - men du kan ændre dit liv!

2001- Maj 2010

Var aktiv misbruger af stoffer og alkohol

Som teenager kom jeg ud i først et alkohol misbrug og sener udviklede jeg et stofmisbrug. Det virkede til at være den bedste løsning på alle min mentale og følelsesmæssige problemer. Jeg blev stoffri og ædru 3. maj 2010

Maj 2010 - Dags dato

Stoffri og ædru

Det kan være svær nok at være stoffri og ædru, uden at skulle kæmpe med psykisk sygdom. Jeg forblev stoffri og ædru, tros jeg flere år kæmpede med selvmordsovervejelser. Samtidigt med jeg taklede og håndterede de udforinger der kommer med at leve stoffri og ædru.

August 2010- December 2012

Ny diagnosticeret - Paranoid Skizofreni

Jeg fik min diagnose efter 3 måneder som stoffri og ædru. Jeg havde det skidt! Paranoid, kunne ikke selv handle ind, ikke holde mine sociale aftaler, droppede ud af uddannelse. Kunne ikke holde mit hjem rent. Mistede evnen til at passe min personlige hygiejne.

december 2012 - December 2015

Bosted og indlæggelse på indlæggelse

Jeg kom på bosted i december 2012, jeg kunne ikke længe søger for mad til mig selv. Jeg havde brug for hjælp, til at blive i live. De efterfølgende år, var fyld med små sejre og store forværringer i min sygdom. Jeg havde givet fuldstendig op!

Januar 2016 - Dags dato

Min bedring vokser sig stærk

Jeg blev udskrevet af psykiatrisk hospital 19. december 2015 efter 9 måneders indlæggelse. Der var sket noget. Jeg havde fået noget håb og nogle nye værktøjer jeg kunne bruge til at få glæden ind i mit liv igen. Men jeg fik og får stadig medicin, er stadig skizofren men jeg får det bedre og bedre for hverdag.

Februar 2016 - Dags dato

Underviser og vejleder

Jeg holdte mit første foredrag i februar 2016, for eleverne i Psykiatriens hus i Randers, og siden har jeg holdt foredrag og undervisning lige siden. Jeg har også brugt tid på at vejlede flere gennem deres sygdom og sårbarhed. Jeg får også mere personlig erfaring, min hustru Elisabeth er også diagnosticeret med paranoid skizofreni.